Posts

Showing posts from December, 2009

http://www.mp3-codes.com/library/

Image

Music for friendster.

Image

Rahsia Wanita

15 Rahsia Wanita Yang Lelaki Perlu Tahu!

Petua Cinta

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya,
lebih baik anda beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum
anda menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).

4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki
itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar
dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,
dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak
menerima pujian.

7. Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati,
tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu sem…

Blog Untuk Awak

Saya sukakan awak
Tp, itu tidak bermakna saya sukakan perbuatan awak..

Saya suka berkawan dengan awak
Tapi, itu tidak bermakna saya suka tengok awak berdua-duaan dengan lelaki itu

Saya memang sayangkan awak
Tapi, itu tidak bermakna saya suka tengok awak membonceng motosikal lelaki itu

Saya memang tidak suka marah awak
Tapi itu tidak bermakna saya tidak kisah awak membiarkan pipi awak dicubit lelaki itu

Saya memang jenis tak kisah (kisah sebenarnya!!)
Tapi,itu tidak bermakna saya tak tahu apa awak buat dengan lelaki itu (saya banyak link k..jadi berhati-hatilah kerana saya telah banyak mengupah SB mengintip awak)

Saya memang orang yang tak pandai tegur
Tapi, itu tidak bermakna saya suka awak berpegangan tangan dengan lelaki itu

Saya pernah dengar cinta itu indah dan harus dibuktikan (amboi3!!)
Tapi, itu tidak bermakna saya setuju dengan kenyataan itu

Saya tahu perbuatan mencium orang yang disayangi ádalah bukti kasih kita
TAPI, ITU TIDAK BERMAKNA AWAK WAJIB CIUM PIPI LELAKI ITU! (arghhh..tamparan heb…

Kau Masih sayang 'Aku' tak?

Emm, cuaca mendung, aku berdiri dijendela dan memandang kelangit.. sekarang musim, hampir tiap petang hujan pasti turun, terkenang pula mereka yang menghadapi banjir dimusim tengkujuh ini..saban tahun. Asal sampai saja musim hujan, rela atau terpaksa mereka harus bersedia..mental dan fizikal, tapi bila dibandingkan aku dan mereka..panjang nafas ku teguk sambil menyatakan syukur, begitu nikmat ini tiada yg dapat memberi kecuali Allah, seumur hidup aku tidak pernah merasa sukarnya menghadapi banjir besar sebagaimana mereka. Kehilangan harta… malah ada tikanya bertarung nyawa…atau terus dijemput pulang. Sambil meneguk Nescafe panas kegemaran, aku lihat kebawah, ‘mamat, jiran aku, menggosok-gosok, mengelap dan membelai lembut objek besi dihadapannya. Emmm ralit sungguh dia, sambil terhangguk2 mendengar lagu. Rasa-rasa ku, sudah lebih 3 jam dia bersama ‘kekasih besi’nya itu.

Manakan tidak, aku sempat membasuh dan menyidai pakaian malah sempat pula menyudahkan satu artikel sebelum ini. Dia m…

Si Lentik Gadis Peneman

Lentik Gadis Peneman


Dia bukan pegawai perhubungan pelanggan, GRO, kerana tidak bermajikankan pemilik pusat hiburan. Bukan juga gadis pengiring, ‘escort girl’, kerana upah perkhidmatannya tidak begitu lumayan.

“Kawan akan bagi tahu bila ada job,” kata Yuna.

Yuna, anak ke-5 daripada 7 beradik, dilahirkan di Kota Tinggi, Johor, mula berkerja sebagai gadis peneman sejak setahun lalu.

“Kawan sejak sekolah panggil saya 'lentik', sampai sekarang gelaran itu lekat,” tambahnya.

Biarpun usianya 23 tahun, dia kelihatan 3 tahun lebih muda manakala tubuhnya berukuran, 34-24-34, ‘melentik’, dilihat aset mampu memancing perhatian ramai lelaki pengunjung pusat hiburan bermata keranjang.

“Klien bayar saya, RM100 untuk jadi teman pergi karaoke. Saya tak minum (arak), cuma menyanyi sahaja. Kalau dia menggatal, saya akan tepis. Memang tak ada feeling langsung, kerja untuk dapat duit. Pernah ada klien kiss saya kat mulut, lepas tu saya marah dia,” katanya.

“Jadi apa klien boleh buat, dia kan bayar?,” so…

Si Lentik Gadis Peneman

Lentik Gadis Peneman


Dia bukan pegawai perhubungan pelanggan, GRO, kerana tidak bermajikankan pemilik pusat hiburan. Bukan juga gadis pengiring, ‘escort girl’, kerana upah perkhidmatannya tidak begitu lumayan.

“Kawan akan bagi tahu bila ada job,” kata Yuna.

Yuna, anak ke-5 daripada 7 beradik, dilahirkan di Kota Tinggi, Johor, mula berkerja sebagai gadis peneman sejak setahun lalu.

“Kawan sejak sekolah panggil saya 'lentik', sampai sekarang gelaran itu lekat,” tambahnya.

Biarpun usianya 23 tahun, dia kelihatan 3 tahun lebih muda manakala tubuhnya berukuran, 34-24-34, ‘melentik’, dilihat aset mampu memancing perhatian ramai lelaki pengunjung pusat hiburan bermata keranjang.

“Klien bayar saya, RM100 untuk jadi teman pergi karaoke. Saya tak minum (arak), cuma menyanyi sahaja. Kalau dia menggatal, saya akan tepis. Memang tak ada feeling langsung, kerja untuk dapat duit. Pernah ada klien kiss saya kat mulut, lepas tu saya marah dia,” katanya.

“Jadi apa klien boleh buat, dia kan bayar?,” so…

Kenapa tak kahwin lagi?

Oleh ibnuqalil

Mungkin kalian pernah diajukan soalan oleh teman mahupun kenalan, “Kenapa masih belum berumahtangga lagi?” Maka gelabahlah bagi mereka yang terlalu sensitif dengan soalan ini lebih-lebih lagi bagi muslimat.
Jawapan yang lazim diberi adalah, “Tidak ada jodoh lagi..” atau kadang-kadang, "Belum ada rezeki lagi.." Ada juga memberi jawapan, "Nak bantu keluarga dulu.." Baiklah, mungkin selepas ini kalian akan mempunyai jawapan yang lebih sesuai.

Jodoh, rezeki, ajal dan maut adalah ketetapan Allah s.w.t. Segala sesuatu sejak awal terciptanya Qalam sampai tiba hari Qiyamat telah tertulis di Lauh Mahfudz, kerana sejak permulaan menciptakan Qalam Allah telah berfirman kepadanya dalam hadith qudsi riwayat Bukhari dan Muslim : "Tulislah", Dia (Qalam) bertanya : "Wahai Rabb-ku, apa yang harus aku tulis?"
Allah berfirman : "Tulislah segala sesuatu yang terjadi".
Kemudian dia (Qalam) menulis segala sesuatu yang terjadi sampai hari kiamat. L…

5 Cacat Lelaki Yang Membuat Wanita Tergoda

1.Lelaki Bekas Luka
Mungkin tak ada yang menyangka bahwa bekas luka bisa menjadi sebuah daya tarik. Namun ternyata bekas luka dianggap lambang kejantanan oleh banyak perempaun. Mereka pun penasaran dengan cerita di balik luka tersebut.



2. Lelaki Aneh
Geek atau si kutu buku mungkin dulu menjadi bulan-bulanan geng popular. Namun kini jangan terkejut jika laki-laki yang Anda anggap geek memiliki kekasih cantik dan super seksi. Terkadang kelakuan ‘aneh’ lelaki tersebut justru dianggap unik. Para perempuan mungkin bosan dengan tip laki-laki yang ‘biasa-biasa’ saja. Kebiasaan memilih lelaki gaul yang biasa mereka temui di tempat awam, kini banyak perempuan yang memilih untuk pasangan si lelaki kutu buku yang punya mimpi untuk membuat roket atau benda-benda aneh.


3. Lelaki Keringat
Keringat berlebih pasti membuat kepercayaan diri berkurang. Namun bagi sebagian perempuan, keringat membuat laki-laki terlihat seksi. Apalagi keringat itu keluar saat laki-laki tengah berolahraga, perempuan yang meliha…

Pengalaman berlayar

Image
Catatan: Gunawan - Newak, California

Saya ingin sharing mengenai perjalanan liburan dibulan April lalu dengan kapal pesiar Royal Carribean.

Wah kok kelihatannya sangat mewah, berlibur diatas kapal pesiar, padahal tidak terlalu mahal dan bahkan lebih murah dibandingkan dengan perjalanan dengan setir kendaraan sendiri berhubung sekarang di California, harga bensin yang paling murah rata2 mencapai $3.99 pergallon atau $1.10 per liter, juga hotel yang memadai paling sedikit harganya sekitar $80.00 permalam. Ditambah dengan pengeluaran untuk makan.



Untuk liburan ini saya dapatkan harga murah yaitu dibawah $300.00 perperson untuk 4 malam 3 hari berlayar dari Los Angeles ke San Diego, Catalina Island dan Ensenada Mexico; sudah berikut makan yang terdiri sarapan pagi, dan makan malam, sebetulnya juga termasuk makan siang, tapi berhubung ikut tour kedarat maka makan siang biasanya dilewatkan.Terlampi r foto dari Kapal Royal Carribean.( Photo -1)

Makanan diatas kapal

Sarapan pagi bisa dilakukan deng…

Tido

Image